4mdc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. A “Tovább” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.  - Itt tudod elvolvasni adatvédelmi tájékoztatónkat.

Egészség - Táplálkozás 1.

PALEOLIT 1.

 

  Szeretnék egy 10 részes sorozatban egy kis kedvet csinálni a paleolit életmódhoz és gondolkodáshoz persze csak dióhéjban.
A család energiaellátásáért általában az anyukák a felelősek így kérem Őket bátran olvassanak többet a témáról az ajánlott szerzőktől.
  Tehát paleolit azaz kőkorszak egyszavas fordításban.Valójában i.e. 2,4 millió éve őseink kezdték felvenni mai formánkat és kőeszközöket használni egészen i.e. 4500-ig ,amikor megjelennek a fém eszközök és kezd elterjedni a földművelés gyökeresen megváltoztatva addigi "MEGSZOKOTT" táplálkozásunkat. Sajnos itt a baj.


   Könnyű belátni, ha az ember 2,4 millió évig alkalmazkodik egy életmódhoz (táplálék,mozgás,napfény stb.), majd ez hirtelen gyökeresen megváltozik abból jó nem lesz. Fontos, hogy ez nem csak a táplálékra hanem minden másra is igaz (érdekes példa Szardínia szigetén egy falucska,ahol a világon egyedül a férfiak élnek tovább nem a hölgyek és a titok az a 15 km amit dombos terepen naponta legyalogolnak).
  A fentiekből logikusan következik,hogy minden olyan étel,körülmény stb amihez nem szoktunk hozzá a 2,4 millió év alatt ,bizony árthat Nekünk,nagymértékben meg is betegít!!!!!!!!!

  Mit tehetünk, ha nem vagyunk tudósok!!!! Egy 4MDC-s anyuka, táncos nem hiszi el a sok butus újságcikket, egyszerűen végiggondolja,hogy az adott ételhez hasonlót ehettek-e őseink és máris megvan a válasz mennyire egészséges!!!

  Remélem sikerült felkelteni Mindenki érdeklődését, folytatás nemsokára addig is üssük be serényen Szendi Gábor nevét a keresőbe számos érdekes cikkre találunk!

"Cseppely Béla"

right-kiemelt-tanfolyamok
tetprogram
hhs logo web
right-kiemelt-rendezvenyek
opencup logo web

    

Nincsenek események

right-partnerek
fitness akademiaTOSZ 2 
rnswelldance